Анонс

 

Острозький психоневрологічний інтернат

 

Острозький психоневрологічний інтернат був заснований у 1944 році. За 62 роки існування заклад може пишатися своїми досягненнями у сфері надання послуг мало захищеним верствам населення.
Завдяки політиці директора Олександра Дмитрука, інтернат є зразком державної турботи і соціального захисту тих, хто цього потребує. Матеріальна база і нинішній рівень закладу – це заслуга обласного управління праці і соціального захисту Рівненської обласної державної адміністрації, керівництва Острозького району.
Порівняно з минулими роками фінансування закладу значно покращилося і це дало змогу оновити обличчя інтернату. Нині тут працюють 90 осіб, з них 43 – медичний персонал, 4 – фахівці з вищою освітою, 22 – з середньою спеціальною. Вони створюють для 126 підопічних затишок і комфорт, дбають про їх здоров’я, повноцінне харчування.
Наявність в інтернаті 39,9 га орної землі, де вирощують картоплю, овочі; 2 га садку, пасіки, 100 голів свиней, 36 великої рогатої худоби, 4 коней дала можливість здешевити меню підопічних і збільшити натуральні норми харчування.
Заклад на 100% забезпечує себе м’ясом і молоком, овочами, а підопічні за своїм бажанням і ті, кому призначена трудотерапія, допомагають доглядати за тваринами, працювати на землі: вирощувати квіти, впорядкувати сад.
Повністю укомплектований харчовий блок. Кухонні працівники з умінням та старанністю готують смачні дієтичні та звичайні страви для підопічних.


У власній хлібопекарні Острозького психоневрологічного інтернату вправні пекарі закладу випікають пахучі хліби для підопічних.

У медпункті надаються наступні послуги:
- Вимірювання температури тіла, АТ (артеріального тиску);
- Первинний огляд хворого;
- Первинна допомога при травмах;
- Первинна хірургічна обробка рани;
Підшкірні, внутрішньо-м’язові, внутрішньовенні ін’єкції

За охайністю та гігієною підопічних слідкують працівники медицини. У закладі є новий оздоровчий комплекс.
Серед підопічних жінок є великі майстрині, які малюють картини, займаються рукоділлям.
Дев’ятовська Лариса Василівна була відзначена подякою Міністерства праці та соціальної політики України та неодноразово була відмічена у місцевій газеті.

Картини Дев’ятовської Лариси прикрашають стіни інтернату і тішать око підопічних та гостей.
Роботи підопічної Черненко Ольги Василівни були відзначені Дипломом учасника всеукраїнської виставки та зайняли ІІІ місце за активну участь і творчу майстерність у 2003 році в м. Києві.

Інформацію про умови влаштування в Острозький психоневрологічний інтернат ви можете отримати за адресою:
м. Рівне, вул. Словацького,1

Адреса інтернату:
Рівненська обл., м. Острог, вул. Бельмаж, 109
Тел/факс: 0(3654) 2-38-05

 

 

 

OSTROG